The first thing yang kita akan fikir bila nak pilih warna paling sesuai untuk nude adalah mesti match dengan skin colour kita kan? Tapi sebenarnya itu salah! Meh sis share 5 TIPS NAK PILIH NUDE LIP MATTE :

1️⃣ MESTI SESUAI DGN TONA BIBIR BUKAN TONA KULIT – tekan lembut bibir anda dgn jari untuk dapatkan warna bibir sebenar. Selepas tu, cuba ambil warna yg paling hampir dgn warna bibir anda itu.

2️⃣ PASTIKAN BIBIR ANDA BERSIH TANPA SEBARANG KESAN LIPSTICK LAIN – sebelum pilih nude colour, bibir mestilah bersih. Jadi, senang untuk matchkan dengan warna kulit tanpa campuran warna lain.

3️⃣ SESUAIKAN DENGAN MAKEUP LOOK ANDA – tak semua makeup look boleh “in” dengan Nude Colour. Biasanya – Nude color sesuai untuk smokey eyes sebab nude colour berfungsi untuk highlightkan bahagian mata anda!

4️⃣ JANGAN SAMPAI NAMPAK PUCAT! – yes, masalah terbesar bila gunakan Nude Colour Matte ni… kita boleh nampak pucat. Jadi utk elakkan, anda kena pastikan wajah anda telah siap ditata rias @ di makeup & nude lipstick digunakan sebagai pelengkap gaya untuk tampil sweet dan menawan!

5️⃣ APPLY NUDE TONE DIBAWAH NATURAL LIGHT! – nude lipstick perlu di apply dalam suasana natural light. Ini membantu bagi mengenal pasti undertone sebenar wajah anda sama ada anda warm, cool atau neutral colour. Tak tahu anda undertone yang mana? Cuba swatches kan sedikit lip matte pada pergelangan tangan anda.

Jika urat pergelangan tangan kelihatan kehijauan – anda adalah Warm Undertone. Kalau warna urat tangan purple & kebiruan – anda adalah cool undertone. Lastly, jika urat pergelangan tangan anda green-blue & purple-blue so anda adalah neutral undertone! 👍🏻

So, no worries dear – EPHYRA LIPS memberikan dua pilihan nude shades iaitu Whisper Nude & Amber Rose. Keduanya memang meletop & cantik! Whisper Nude lebih kepada cool undertone dan Amber Rose lebih kepada Warm undertone. Dia akan nampak lembut & sweet je! ♥️

Jadi sekarang x perlu rasa insecure lagi dengan Nude Colour. Sapa-sapa je pun boleh gunakan Nude Colour ni. Yang penting yakin & tampil anggun.
.
.
WHATSAPP 👉🏼 #019-7373770 👈🏼 untuk info lanjut.

Boleh juga terus buat tempahan di website EPHYRA! Klik > https://oceanlife2u.com/products/