Ephyra Skin Bar – Cara Guna Yang Betul

EPHYRA SKIN BAR – CARA PENGGUNAAN YANG DICADANGKAN

  1. Basahkan sabun Ephyra Skin Bar dengan air.
  2. Sapukan buih sabun Ephyra Skin Bar ke wajah. Dimulakan dengan bahagian pipi.
  3. Gunakan jari tengah dan jari manis untuk membuat urutan bulatan pada pipi. Jangan sesekali memberi tekanan yang berlebihan pada bahagian yang bermasalah.
  4. Ratakan buih pada seluruh wajah terutama di bahagian hidung, dahi dan dagu.
  5. Ulang 2-3 kali urutan bulatan sehingga meliputi seluruh wajah.
  6. Bilas wajah dengn air sehingga betul-betul bersih.
  7. Lapkan wajah dengan tuala bersih. Jangan sesekali menggosok muka dengan kuat.

*JANGAN BIARKAN BUIH SKIN BAR PADA KULIT MELEBIHI 30 SAAT DAN GUNA 2 KALI SEHARI SAHAJA.

Note :
Kesilapan: Cuci muka terlalu kerap

Ada 2 sebab kenapa kita tak boleh cuci muka terlalu kerap:

  1. Boleh menyebabkan kulit terlalu kering dan hilang kelembapan selepas dicuci
  2. Kulit akan cenderung jadi lebih berminyak dan berjerawat.

Dapatkan Ephyra Skin Bar terus melalui website EPHYRA (HQ), melalui dealer, ejen dropship dan di kedai kosmetik & kecantikan di seluruh Malaysia.

ephyra skin bar

Terbaru! Ephyra Matte Glow Foundation

Ephyra Matte Glow Foundation

Yeah, ini lagi satu produk terbaru Ephyra di bawah kategori Cosmetics!

Semasa kami melakukan survey kepada lebih 1000 orang pada tahun lepas (2017), boleh dikatakan sebahagian besar memberi cadangan agar Ephyra keluarkan foundation sendiri.

Untuk tidak mengecewakan permintaan itu, kini foundation Ephyra sudah pun dikeluarkan dan sudah mula dijual! Tapi untuk first round, kami keluarkan dalam jumlah yang terhad (limited stock). Jadilah yang terawal untuk merasa sendiri kelainan foundation ini.

Nama Produk: Ephyra Matte Glow Foundation
KKM Registration: NOT180403287K

Klik pada gambar untuk paparan yang lebih besar & jelas.

Dapatkan maklumat lengkap dan lakukan tempahan (pembelian) di website rasmi kami. Klik di sini untuk ke halaman info tempahan produk ini di website Ephyra (HQ).

Harga: RM58 (SM) / RM62 (SS)

Ruby Chic & Katy Cherry: Warna baru Ephyra Lips!

Wah… Tak sangka, dari 5 warna, kepada 8 warna, kemudian 10, sekarang Ephyra Lips dah ada 12 warna!

Terkini, dua lagi warna yang paling terbaru dilancarkan pada 22 Mei 2018 lepas:

  • Ruby Chic
  • Katy Cherry

Klik pada setiap gambar untuk paparan yang lebih jelas.

Tunggu apa lagi sis? Lakukan tempahan sekarang juga di website rasmi Ephyra. Cepat, mudah & secure. Klik di sini untuk pembelian Ephyra Lips.

*Peluang untuk menjadi dealer atau agent dropship juga masih dibuka. Jana pendapatan sekarang dengan menjual Ephyra Lips!
Untuk menjadi dealer, klik di sini.
Untuk menjadi ejen dropship, klik di sini.

5 Tips Cara Pilih Nude Colour lip Matte!

The first thing yang kita akan fikir bila nak pilih warna paling sesuai untuk nude adalah mesti match dengan skin colour kita kan? Tapi sebenarnya itu salah! Meh sis share 5 TIPS NAK PILIH NUDE LIP MATTE :

1️⃣ MESTI SESUAI DGN TONA BIBIR BUKAN TONA KULIT – tekan lembut bibir anda dgn jari untuk dapatkan warna bibir sebenar. Selepas tu, cuba ambil warna yg paling hampir dgn warna bibir anda itu.

2️⃣ PASTIKAN BIBIR ANDA BERSIH TANPA SEBARANG KESAN LIPSTICK LAIN – sebelum pilih nude colour, bibir mestilah bersih. Jadi, senang untuk matchkan dengan warna kulit tanpa campuran warna lain.

3️⃣ SESUAIKAN DENGAN MAKEUP LOOK ANDA – tak semua makeup look boleh “in” dengan Nude Colour. Biasanya – Nude color sesuai untuk smokey eyes sebab nude colour berfungsi untuk highlightkan bahagian mata anda!

4️⃣ JANGAN SAMPAI NAMPAK PUCAT! – yes, masalah terbesar bila gunakan Nude Colour Matte ni… kita boleh nampak pucat. Jadi utk elakkan, anda kena pastikan wajah anda telah siap ditata rias @ di makeup & nude lipstick digunakan sebagai pelengkap gaya untuk tampil sweet dan menawan!

5️⃣ APPLY NUDE TONE DIBAWAH NATURAL LIGHT! – nude lipstick perlu di apply dalam suasana natural light. Ini membantu bagi mengenal pasti undertone sebenar wajah anda sama ada anda warm, cool atau neutral colour. Tak tahu anda undertone yang mana? Cuba swatches kan sedikit lip matte pada pergelangan tangan anda.

Jika urat pergelangan tangan kelihatan kehijauan – anda adalah Warm Undertone. Kalau warna urat tangan purple & kebiruan – anda adalah cool undertone. Lastly, jika urat pergelangan tangan anda green-blue & purple-blue so anda adalah neutral undertone! ??

So, no worries dear – EPHYRA LIPS memberikan dua pilihan nude shades iaitu Whisper Nude & Amber Rose. Keduanya memang meletop & cantik! Whisper Nude lebih kepada cool undertone dan Amber Rose lebih kepada Warm undertone. Dia akan nampak lembut & sweet je! ♥️

Jadi sekarang x perlu rasa insecure lagi dengan Nude Colour. Sapa-sapa je pun boleh gunakan Nude Colour ni. Yang penting yakin & tampil anggun.
.
.
WHATSAPP ?? #019-7373770 ?? untuk info lanjut.

Boleh juga terus buat tempahan di website EPHYRA! Klik > https://oceanlife2u.com/products/

Nak Kulit Cantik Bebas Dari Jerawat?

KAMI X JUAL PRODUK YG JANJIKAN KULIT CANTIK DLM MASA 1 HARI!! SO SEMPAT KE RAYA NI NK KULIT CANTIK BEBAS DARI JERAWAT?
.
Masih sempat lagi!! Insyallah proses pemulihan kulit akan amik masa dlm tempoh 1-3 minggu – bergantung pada tindakbalas masing2.
.
Ephyra Skin Care – mmg terbukti berkesan & selamat. Sebab ianya menggunakan bhn yg natural, mmg ia akan amik sedikit masa – bukan hari ni pakai ; esok terus clear ya sayang2 semua.
.

====
Satu lg soalan – ramai yg tanya…
====

Kenapa EPHYRA SKIN CARE tiada krim siang malam atau krim kunyit? Dan kenapa krim ephyra skin snow – warna dia putih? Bukan kuning / oren mcm sesetengah produk skincare local?

Meh admin terangkan..

Produk ephyra skin care ni bukan produk peeling ya. So mmg tiada penggelupasan.

Ianya natural based, hanya gunakan bahan2 semulajadi yg terbukti selamat. Dan Ephyra Skin Care Series ni semua ada clinical test dari lab. Proven berkesan & clinically tested. Bukan takat main krim kilo2 tu ya syg2 semua.

So if korang pernah pakai produk yang mengelupas, produk putih dua tiga hari, produk yang janji kulit jadi flawless putih gebu macam artis korea tu mmg sgt2 kami x galakkan campur dengan ephyra skin care…memang x bagus sbb nnt bila dia bercampur, produk yg kuat chemical & produk natural – tu sebab kengkadang kulit muka akan naik jerawat lg teruk.. Tambah2 kalau korang penah guna product yang ada paraben pon tak boleh , apatah lagi mercury dan hydrokuinone

Sebab, kesannya – bila bercampur > akan berlalu detox , so muka akan naik jerawat jeragat dan sebagainya… sebab kulit dah tercemar dgn bahan kimia yg kuat. Jadi mmg akan amik masa utk keluarkan / detox bahan2 kimia merbahaya dari krim2 yg korang guna sebelum ni ( yg mana ada bahan2 bahaya )

Bayangkan, muka korang sapu dengan krim yg high chemical, putih seawal tiga hari, pastu korang campur pulak dengan produk yang natural based, apa akan jadi?

Sebab tu admin slalu pesan, before nak start pakai ephyra skin care , MESTI detox muka dulu. Berhenti dari pakai produk peeling. Korang kene rehatkan kulit muka dari pakai produk yg ada chemical ni.

Kesan product high chemical yang selalunya orang letak hydrokuinone dan mercuri ni effect dia bukan sehari dua dik oii, kesan dia lama.. since korang dh stop lama pon produk tu tapi tetap effect sebab tu campur banyak sangat product yg macam macam dan memang sukar untuk pulih dalam masa dua tiga hari.

So, tu sebab – kesan & hasil penggunaan Ephyra Skin Care ni – bergantung pada keadaan n tindakbalas kulit masing2.
Kalau kulit xde pernah pakai produk2 yg bahaya ni – insyallah pemulihan dia lebih pantas.

Ephyra Skin Care – mmg terbukti selamat & ada KKM not.
Tiada bahan2 chemical berbahaya spt paraben, mercury & hydroquinone.